Специализирано полицейско занятие се проведе днес на един от най-натоварените булеварди в Пловдив. Целта бе тренировъчно занятие на служители на МВР, а темата е изграждане на контролно пропускателен пункт на пътен участък от три платна. Принудително бяха спирани автомобили, като им бе извършвана и щателна проверка.

На място присъстваха комисар Костадин Костов, началник отдел "Охранителна полиция“ при ОДМВР – Пловдив, Ст. комисар Васил Костадинов- директор на ОДМВР-Пловдив, новият заместник-директор на ОДМВР Радослав Начев както и десетки полицейски служители, които наблюдаваха практиката, извършена на бул. „Санкт Петербург” в рамките на един час от 10:00 до 11:00 днес, видя TrafficNews.bg.

Полицията хвърля шипове, затвориха булевард в Пловдив СНИМКИ


„Днес съгласно заповед на директора на Областната дирекция бе проведено тренировъчно занятие на бул. „Санкт Петербург”  от южното платно в посока ул. „Лев Толстой” към бул. „Освобождение”. Темата беше изграждане на контролно пропусквателен пункт на пътен участък от три платна, което наподобява условията на автомагистрала. Единствената разлика е, че са различни скоростните режими.

На магистралата позволената скорост е 140 км/ч, а тук допустимата скорост е 50 км/ч. Въпросът беше всички присъстващи служители да наблюдават на практика и как се изгражда едно КПП по начина, по който автомобилният трафик трябва да бъде вкаран в една лента и да има възможност за отбиване на автомобилите, които са подадени от дежурен или по преценка на служителите на КПП-то, съответно да се отбива и да се извършва една щателна проверка”, коментира комисар Костадин Костов.

Той добави, че мигрантският натиск в момента е много голям, като почти всяка седмица се спират и установяват мигранти в различни превозни средства. Има разположени денонощни екипи на АМ „Тракия”, от които два са на пътна полиция, един на жандармерия и един на СКС- Пловдив.

Питбул разкъса котка в Пловдив, а стопаните му бездействат. Издирват ги СНИМКА

Последната такава тренировъчна дейност, извършена на магистралата, е било преди една седмица. В него са се включили и наблюдаващи от Главна дирекция „Национална полиция”.

Най-важното при изграждането на такива КПП-та е безопасността на служителите, които осъществяват дейността, както изпълняващите служебните си задължения да не станат жертви на пътнотранспортни произшествия. 

„По повод коледните и новогодишните празници Областната дирекция е създала нужната организация по отношение обществения ред около магазини, молове, площади и др. Ще има засилено полицейско присъствие. Целта е гражданите да се чувстват спокойни, но все пак апелираме към тях да спазват законовите норми и разпоредби, за да може всички да изкараме спокойно и весело тези светли християнски празници”, завърши Костов.