Плашеща ситуация се е разиграла в пловдивския квартал "Кючук Париж".

От организация, занимаваща се с грижа за бездомни животни, твърдят, че домашен питбул е нападнал и разкъсал улична котка пред блок в Пловдив.

Кучето захапало жертвата си и я подмятало пред погледа на стопаните си, които стояли настрани и наблюдавали. Намесил се минувач, който измъкнал животното от зъбите на питбула, като впоследствие го откарал на ветеринар.

Мъж се гаври с котка, хвали се с ВИДЕО 18+

От спасителите си писаната е наречена Вяра. Котката е в критично състояние, има рани в областта на една от ставите и е загубила огромно количество кръв.

В мрежата граждани издирват стопаните на въпросния питбул, който е причинил нараняванията. На снимка, споделена в мрежата, се виждат и предполагаемите му стопани - млад мъж и момиче.

Кървавата случка се разиграла в района на бул. "Никола Вапцаров", край местна болница.

Пловдивчани се надяват да открият безотговорните стопани и те да понесат отговорност за действията на агресивното куче. От ветеринарната клиника споделят и снимки от травмите на разкъсаната котка, които няма да публикуваме заради чувствителното им съдържание. Не е сигурно, че пострадалото животно ще оцелее.

GlasNews.bg продължава да следи случая.

 

Хванаха наркомани в двора на пловдивско училище СНИМКИ 18+