Кметът на Община Родопи Павел Михайлов коментира трагичния инцидент в село Марково.

Както съобщихме по-рано, при катастрофата загина жена, а трима друши бяха ранени. По предварителна информация в близост до селскостопански двор лек автомобил „Форд”, управляван от 22-годишен, предприел ляв завой и отнел предимството на лек автомобил „Мицубиши” с водач на 44 години.

Трагедия край Пловдив! Жена загина в катастрофа, има трима ранени СНИМКА

"За съжаление е станала тежка катастрофа на кръстовището на Стопанския двор на Марково. Кръстовище, което като кмет на община се опитвам да урегулираме с кръгово, което да бъде по-безопасно. Имаме готов проект. Днес имаше сесия на общинския съвет, на която беше приет разчет на Община Родопи и това кръгово кръстовище бе един от най-важните проекти в капиталовата програма за настоящата година. Заради предложение от общински съветник, имаше вероятност то да отпадне от капиталовата програма на общината. Днес за щастие бе гласувано това кръстовище все пак да бъде част от проектобюджета на общината и трябваше да започнем реализацията му. Мисля, че имаме обществена поръчка по ЗОП за определяне на изпълнител, но на каква цена ще го направим вече е друг въпрос.", посочи кметът пред репортер на GlasNews.

На мястото на трагедията бе и кметицата на селото Десислава Терзиева.

Тя посочи, че това кръстовище е най-важният обект за Марково от гледна точка на безопасността на жителите.

"Марково много се разрасна като населено място. Движението е изключително интензивно. Тук на това място се събират четири лъча и постоянно създават предпоставки за инцидент. Екипите на Първо РУ през ден патрулират в района само за да се избегне такъв инцидент, на който днес станахме свидетели.", заяви Терзиева.

Първи СНИМКИ показват смъртоносната катастрофа край Пловдив