Кризисен щаб следи метеорологичната обстановка в община Царево заради прогнозите за силен вятър и сериозни количества валежи. Това съобщи кметът Марин Киров. Действията обаче са изцяло превантивни, за да не се повтори бедствието от началото на септември т.г. 

Синоптици предупреждават за опасно време с вятър до 130км/ч

„Във връзка с прогнозите още в четвъртък е включена системата за ранно известяване. А вчера сме свикали общинския кризисен щаб за превенция. Предприели сме всички необходими дейности. Почистени са проблемните дерета, коритото на река Черна, която минава през град Царево, временно е затворен за преминаване от автомобили подходът при пешеходната алея за кв. "Василико", наблюдаваме критичната инфраструктура. Имаме готовност за действия с аварийни екипи, ако се наложи, денонощно сме на разположение“, уточни Киров пред Флагман. 

Изплува джипът на съдия Москова в Царево СНИМКИ

Той успокои, че към момента прогнозите на синоптиците не се сбъдват. Малко е падналото количество дъжд на територията на община Царево.

„Хората са спокойни, обстановката също – надявам се така да продължи. Няма място за напрежение и паника. Но в крайна сметка опитът ни показва, че трябва да действаме превантивно, именно затова сме предприели всички мерки“, добави кметът.

При нормализиране на метеорологичните условия преминаването от затворения участък ще бъде възстановено. Дотогава автомобилите могат да се движат от пътната връзка при къмпинг Нестинарка или при Противопожарната служба в Царево.

Потопът в Царево: Откриха 4 живи крави, 64 били отнесени от водата