Два автомобила осъмнаха с вдигнати чистачки в столичния квартал "Младост". На един от автомобилите има и поставена бележка, на която пише "махни колата". Причината - вероятно шофьорите са паркирали на нечие "чуждо" място.

"Това адекватно ли е? Да спреш пред блока, в който живееш и да намериш колата си с вдигнати чистачки?", това написа Криси Лъчезарова в социалната мрежа Facebook.

По думите й тя е паркирала автомобила си на място, което не е обозначено като частна собственост.

"Явно някои хора си позволяват много. Както виждам не съм единствената, с която въпросният господин/госпожа има проблем. Ако желае нека се свърже с мен и да ми обясни причината за това, тъй като очевидно живее в някаква илюзия, че никой няма право да спира пред този вход, но не е познал", завършва публикацията си Лъчезарова.

Шофьорка откри колата си блъсната, помогнаха ѝ с бележка СНИМКА

Станимир Петков пък споделя, че ежедневно вдигат чистачките на автомобила му.

"Някой съсед има проблем с това, че съм паркирал колата ми пред блока, както паркират всички останали. Ежедневно ми вдигат чистачките, вчера имаше бележка "махни колата". Става въпрос за блок 70 в Младост 1. Ако случайно човекът е в групата, ще помоля да се свърже с мен, за да изясним какъв е проблема", написа мъжът и попита: "Бихте ли ме посъветвали как да процедирам, ако това продължава?".

"Аз бих постъпила по следния начин:

1. По принцип винаги имам телефонния си номер на предното стъкло, ако все пак не съм съобразила нещо като паркирам - да ми звъннат. Във вашия случай бих добавила отпред и едно "Ако преча: 088...." (видях го на колата на приятел и ми хареса идеята);

2. Ако все пак въпросният човек продължи да прави проблеми без да се обади - слагам една камера (в момента има всякакви на много достъпни цени);

3. Ако успея да го идентифицирам с камерата - пак бих пробвала да се разбера с него;

4. Ако няма резултат - отивам със записа в районното и си подавам жалба.

Точно с такъв казус не съм се сблъсквала в квартала, но пък е имало счупени стъкла на други коли пред блока и с един запис в районното хората се справиха с човека, който чупеше и вече няма такива проблеми. Също така имам гараж и се случва да ме запушат и сътветно като се опитам да се разбера съм чувала всякакви безумни аргументи от типа на: гаражът бил мой, ама мястото пред него било обществено и всеки ден щял да си спира, ей такива... като стане така изобщо не се разправям - 112, хората реагират в рамките на 15 - 20 мин. и вече от доста време никой не ме запушва. Това е моята препоръка, успех ви пожелавам!", написа Деница Генчева в коментарите под поста на Станимир.