Ужасяващ инцидент е станал на АМ "Струма", разбра GlasNews.bg.

Лек автомобил е изхвърчал от моста на магистралата тази сутрин. Инцидентът се е случил след отбивката за село Мало Бучино - в посока Перник.

В социалната мрежа Фейсбук бе споделена снимка от пътнотранспортното произшествие. От фотото става ясно, че част от мантинелите на моста са потрошени.

Нанесени са сериозни материални щети по падналия автомобил.

По предварителна информация двама души са тежко пострадали.

Изяснява се причината, довела до пътнотранспортното произшествие. Предполага се, че мократа настилка е създала условия за аквапланинг, довел до загуба на управление над возилото.

"Това е заради огромната локва, която се образува на магистралата. Няма добро отводняване", предположи Владимир Мойсев.

Снимка: Димитър Атанасов

ОБНОВЕНА: От Спешна помощ уточниха, че трима души са пострадали. 20-годишен мъж е в много тежко състояние. Откаран е в "Пирогов". Зад волана е била жена на 23 г. също с контузии на главата и в областта на гръдния кош. Тя е откарана в болница "Света Анна". 20-годишен пасажер е с травматичен шок в тежко състояние. Той също е откаран в "Пирогов".

Междувременно Диана Русинова от Европейския център за транспортни политики също предполага, че аквапланинг е причината за ПТП-то на АМ "Струма".

"В момента е много опасно в този участък поради огромната количество вада поради непочистени отводнителни съоръжения!", коментира тя.

Според Русинова мантинелата не е сработила, защото е много стара и неподходяща за този вид съоръжение.

"Карайте внимателно", призова за пореден път Диана Русинова.

Снимки: ЕЦТП