На много странно и загадъчно място попадна турист в морската столица.

Дворът е много мръсен и пълен с чайки или гласури, които са сакати. Има и малко черно коте, което изглежда омърлушено. Точното местоположение на странното място е ул. "Княз Александър Батенберг" 34, а за него в социалните мрежи информира Бетина Тихомирова. По думите й се случва нещо нередно там. "А може и човекът да се опитва да помага на птици", споделя тя и допълва, че й е трудно да прецени каква точно е ситуацията. 

"Ако някой локален или организация имат възможност да разучат какво се случва. Разбирам, че най-вероятно всички са препълнени и на предела си, но съм длъжна поне да дам гласност на това място. Извинявам се за лошото качество на снимките. Дано да се вижда достатъчно.", пише още Тихомирова.

Публикацията й предизвика бум от коментари в социалната мрежа Фейсбук. Хората са на мнение, че е възможно човекът, който живее на адреса, да храни гласури с болни котета, т.е когато те умрат. "Най-вероятно живее клошар в този двор и се изхранва с чайки. Учудвате ли се....е, недейте, обществото е болни и такива дворове има бол. Адекватното действие е викане на полиция!", гласи коментар на потребител във Фейсбук.

Ден по късно, след като сигнализира за мястото, предположенията на Бетина се оказват точни - мястото наистина е зловещо, пълно с болни котенца и гларуси. Става ясно още, че мястото е обитавано от мъж, който има психични отклонения. Той живеел в барака и бил агресивен, предупреждават негови съседи - замерял с камъни, но но бил чак толкова болен, напълно осъзнавал действията си.

Животнозащитници вече са посетили адреса и са се опитали да спасят бедстващите животни, за да ги излекуват, но без успех, тъй като човекът, който живее там, не позволил това да се случи.

Остава загадка защо мъжът с психични отклонения отглежда болни котета и гласури, но се надяваме предположенията, че той се храни с тях, да се окажат грешни. 

Снимки: Бетина Тихомирова / Facebook