3 часа - толкова време отне на Юлиана Мицева да изгребе свлечената пръст по плочките край блока, в който живее в столичния квартал "Надежда", да събере листата, да постави бордюри, които не струват нищо, защото са участвали в проекта "Зелена София" и да измете след това.

"Този пост не е за да се хваля или да събирам лайкове. Този пост е затова, защото от нас зависи да живеем в по-красиво, подредено и приветливо място, и затова, колко малко време отнема това", написа жената в социалната мрежа Facebook.

Юлиана Мицева е категорична, че ако всеки един от нас отдели по 3 часа месечно и се погрижи за мястото, където живее, и най-вече спре да замърсява, със сигурност ще надминем и Швейцария - страната, която се слави с безупречна чистота.

"Само да вметна, че от 15 години, в които живеем тук, нито един от съседите ми не е слезнал да помете под терасите зад блока, където се събират тонове боклуци и листа. За тревните площи да не говорим...", отбелязва тя.

Жената от "Надежда" без съмнение вдъхна надежда, тя получи и много адмирации за това, което е сторила, но и за посланието, което предава чрез публикацията си.

"Бих искала да сте ми съседка!", написа в коментарите под поста Светла Котева.

"Уникална работа! Браво!", добави Мариана Антонова.

"Адмирации! И дано остане така поддържано или поне да не го рушат", коментира Десислава Вълкова.

Юлиана не пропусна да благодари на хората за милите думи и отбеляза:

"Ще се радвам, ако дори и няколко от всички 524 харесали публикацията, съм мотивирала да направят нещо хубаво за мястото, в което живеем. И никога не се отказвайте! 15 години поддържах градинка пред жилището в центъра на София, в което съм се родила. Десетки пъти са чупили оградки и градински аксесоари, късали и изкоренявали цветя. Понякога ми е идвало да асфалтирам, или да засадя само магарешки бодили, но продължавам да се боря и да вярвам, че един ден всичко това ще спре. Затова обаче трябва да има адекватно, ангажирано и отговорно гражданско общество".