Поредно съоръжение за инвалиди се ползва от граждани без видими увреждания. За това сигнализира очевидец във Facebook.

Мъжът твърди,  че люлка за хора в неравностойно положение бива използвана от здрави възрастни и деца. Той споделя и кадри от случката, на които виждаме човек, който се радва на площадката.

Приспособленията са изградени и за инвалидизираните деца, а ако бъдат счупени кой ще ги поправи? За други граждани проблем няма - нека хората се забавляват.

Припомняме, че преди дни във Велико Търново имаше сходен случай. Жители на града използваха люлка за инвалиди, а кадрите споделени в мрежата предизвикаха масово недоволство. Което има своя резон. Местата за отдих, а и институциите в страната невинаги са социализирани за нуждите на инвалидите. Това прави подобни съоръжения още по-ценни.

Въпрос на възпитание ли е да пазим създаденото или проблем няма? Тази дискусия се разразява под снимката от столицата. Вижте мненията на част от гражданите:

"Това е най-редовно! Обяснихме на децата,че не е за тях и ще го счупят, а едното отиде да се оплаче на майка си. Майката дойде и чупеше стойки.  Отговори,че проблем не вижда, щом върху люлката има 10 деца.

Щом дойде дете с инвалидна количка, щяла да каже да се отдръпнат. Е какво повече да говориш с такъв човек!? А само в допълнение да кажа, че моето дете и нейната приятелка ни извикаха да направим забележка.

Значи едните знаят и разбират за кого е предназначена, а другите не. Съответно стигаме до възпитанието и примера,а снимката е показателна за примера." , пише Ина Захариева.

"Аз виждам всеки път такива индивиди и правя забележка и ме гледат лошо", смята Катя Г.

"И на 30 години, и на 40 човек иска да си подивее. По-добре на люлка, отколкото с пиене и дрога..", добавя Виктор З.

"Оставете хората да се радват..... Не хора като тези  унищожават паркове и площадки", пише Николай Б.

Възрастни се покатериха на инвалидна люлка в Търново СНИМКИ

Снимка: Александър Ненкове