Управниците на Карлово явно чакат неводолството на жителите на наводненото село Каравелово да назрее.

"Чух как се хвали великият кмет на Карлово. К`во си направил? Леле, ти да видиш!", това написа Иван Василев в социалната мрежа Фесйбук и сподели видео от наводненото Каравелово... да, правилно прочетохте - селото отново е наводнено и то заради лек дъждец, а ако от чистото небе изведнъж се изсипе пороен дъжд - картината ще е тъжна, бедствието ще се повтори. Виновни - пак няма да има.

Днес кметът на Карлово - Емил Кабаинов, заяви в телевизионно интервю, че са успяли практически да изчистят речните корита, да премахнат всички наноси, да направят улиците проходими, да възстановят 7 км липсващи водопроводи. Това не се вижда от видеото на Иван Василев. Шеговито отбелязваме - да не би кадрите да са заснети в някое друго село?

Кабаиванов отчете още, че са поставени фургони за най-нуждаещите се - да, има ги, няма да забравим обаче думите на жител на наводненото село Богдан: "Аз, ако чаках досега фургоните, щяхме да сме умрели. Живеем в буса. Вътре спим трима души. Страшно е. Като ги карат след изборите, тогава да вземат министрите да спят в тези фургони", това заяви Петър през септември.

Ако чаках досега фургоните, щяхме да сме умрели

"Някои от тях се ползват, други - все още не. 28 фургона са на място", това коментира към днешна дата Кабаиванов.

По думите му заради проблемите с водоснабдяването са успели да осигурят питейна вода за всички жители. Раздадени са 100 комплекта електроуреди, предстои до края на месеца още 200 комплекта - готварска печка, пералня, хладилник.

"Създадохме Обществен съвет, Общинският съвет е готов във всеки един момент да реагира и да разпределя помощите, които са получени. До момента 1 500 000 лв. са разпределени от дарителската сметка, предстои още около 500 000 лв., които са налични.

По 120 единици техника работиха всеки ден в засегнатите села, каза още Кабаиванов.

До края на годината трябва да се постави временен мост в Каравелово.

Жителите на наводнените села в Карловско съвсем основателно се опасяват, че бедствието пак ще се повтори. Като завали дъжд, всички настръхват и виждат, че при по-силен дъжд, ще стане отново наводнение. Скоро ще дойде и снегът - заради снеготопенето по улиците е възможно да се образуват реки, които няма къде да се оттичат. Вземат ли се адекватни мерки, за да се не се повтори бедственото положение обаче - коментарите оставяме на Вас.

Вижте видеото, което показва актуална картина от Каравелово:

"Отдавна трябваше да го няма кмета... но Вие мълчете още", гласи коментар на Дина Георгиева под видеото. Авторът на публикацията пък й отговоря така: "То да е само кметът... заспал народ сме и това е!".

"Разкошотия до шия", така описва гледката Ани Иванова и допълва: "Все по-спешно е да се обзаведем с канута или кокили".

Дървесината от наводнението в Карловско - безплатна, но не съвсем

Вижте ги добре, поклон за тях - това са истинските герои днес СНИМКИ

Има или няма незаконна сеч в Карловско? СНИМКИ на камиони с дърва предизвикаха смут