Проговори мъжът, който беше арестуван заради отправена заплаха, че ще се взриви на пл. "Батенберг" в София. До ареста се стигна, след като започнал да буйства и многократно направил опит да влезе в конфликт с хората, които са чакали на опашка пред Народния театър, а при обиск полицаите открили в него учебна граната.

Откриваме Милен Методиев в Асеновград. Той има три деца и по професия е международен шофьор.

„Реплика съм носил, не учебна. Фалшименто е и 20 лева струва в магазина за оръжия. Аз си я нося в джоба, нито някой съм заплашвал, нито съм я вадил някой да пълни памперсите.“, казва пред GlasNews.bg Милен Методиев.

Мъжът на 53 години твърди, че е симпатизант на партия „Възраждане“, но не е бил провокиран от тях да отиде в София в новогодишната нощ. Подкрепя и протестите срещу ковид мерките.

„Целта беше да се съберем българските патриоти пред Народния театър „Иван Вазов“ да изиграем няколко бойни хора, но се събраха само 4 човека. -Въобще не съжалявам.“, казва Милен.

Мъжът не е осъждан преди и няма криминални регистрации.

"Стига с тая бутафорна граната, ако не се спрат, ще има и истински. Господ ги предупреди. Хич не ми пука какво мислят за мене, ако продължават да ваксинират български деца, ще станат истински.", закани се той. 

В отговор на въпрос не трябва ли тази тема да я оставим на науката и професорите, още повече, че ваксинацията на деца е доброволна и  всеки родител може сам да си прецени, Методиев отговори, че доброволна била само лятото. 

Срещу Милен Методиев е повдигнато обвинение в хулиганство.