Историята се развива в положителен аспект!

Продължение има историята на Мечо, която трогна хиляди хора в социалните мрежи. За щастие продължението е в положителен аспект. Четирикракият любимец вече се възстановява от ужасяващите травми, с малко усилие се изправя на крака и дори излиза на кратки разходки.

Грижите, които Мечо получава от организацията, работеща за решаването на проблема с бездомните кучета и котки, дават резултат, а животинчето вероятно се чувства много добре в приюта за животни в Горни Богоров.

От организацията подчертават, че няма данни за изнасилване.

"Разпространи се обаче и информация, която не отговаря на истината, поради което искаме да Ви уверим, че Мечо е жив и се възстановява, вече се изправя и излиза за кратки разходки", пишат те.

Да припомним, че Софийската районна прокуратура привлече към наказателна отговорност 37-годишния мъж, проявил особена жестокост към Мечо. Установено е, че деянието е извършено от 23:45 ч. на 23 октомври до 2:42 ч. на 24 октомври в столичния квартал "Карпузица". Захари Шулев е действал с особена жестокост, допълват от прокуратурата. Той е задържан за срок до 72 часа. Образувано е досъдебно производство. 

Обвиниха мъжа, измъчвал системно животни в София

Припомнете си историята на Мечо, която трогна мнозина:

"София. 12 без 15 през нощта. Човек излиза от дома си и примамва с храна бездомно куче. Кучето подтичква след него, щастливо размахало опашка. Четири часа по-късно, същият човек се появява. Носи кучето на ръце и го захвърля край пътя. Кучето не помръдва. Вече не тича, защото има счупени кости и множество порезни рани. Не маха с опашка, защото изпитва неистова болка. Там го намират сутринта съседи. Кучето е Мечо." 

"Десетина годишно момче, обичливо и добронамерено. Сега Мечо е при нас. Направихме малко разследване. Издирихме и изгледахме видео записите от околни охранителни камери. Не бяхме готови за това, което видяхме. Задавахме въпроси и получихме ужасяващи отговори. Свидетели разказват, че това насилие продължава от години. Че са чували писъците на безброй кучета и котки, че са намирали осакатените им трупове. Че са търсили съдействие от полицията, но не са го получили..."

Зоофил примамва кучета, а после се гаври с тях. Оказа се ултрас ВИДЕО

Софиянка с нова информация за садиста Шилев. Граждани излизат на протест

Днес от приюта за животни в Горни Богоров споделиха тази снимка на Мечо:

Photo credit: Lemonade Create

Загрижени за Мечо веднага се включиха с коментар под публикацията. Те са щастливи, че кучето е добре и се надяват насилникът да си получи заслуженото.

"Милото момче, дано сега си намери и прекрасен дом с много обич и щастливи дни! Благодаря ви хора, че ви има и се грижите за всички изстрадали душички!", написа Ваня Георгиева.

"Бравооо!!! Мечо, ти си едно силно съкровище бързо да се оправиш!", коментира Христина Момчилова.

"Сега важно е този престъпник да бъде осъден ефективно, а Мечо да се възстанови напълно и да не попадне отново на улицата!", гласи коментар на Макрина.

Ние също се надяваме Мечо да открие любящи стопани и да забрави за всички болки и страдания.