След като историята за ужасните действия на мъжа от София станаха обществено достояние, граждани разпространиха и нови данни за сочения за извършител Захари Шилев. Софиянци твърдят, че той системно малтретира и осакатява котки и кучета. Според тях нападенията му са десетки, а последици няма. Случаят, който повдигна завесата над фрапиращите му действия, бе нападението над кучето Мечо.

На записите, разпространени от организацията за защита на четириногите "Animal Rescue", които подадоха и сигнал до властите, се вижда мъж, мамещ с храна четириногото. То е захвърлено след часове на същото място в тежко състояние. 

Жена твърди, че Шилев е лежал в психиатрично заведение, но е бил освободен, защото е излекуван. Според нея той убива животни от дете. Като методите му са ужасни – побой, трошене на кости и др. Именно с подобни наранявания бе открит и Мечо, появиха се и притеснения, че животното е било изнасилено.

Зоофил примамва кучета, а после се гаври с тях. Оказа се ултрас ВИДЕО

Според местни жители престъпленията били извършвани в постройка в двора на къщата на Шилев. Според А. А. извършителят не убивал жертвите си, а ги оставял да умират в агония. Понякога дори ги слагал в чували и ги хвърлял в съседния двор.

Жената пише, че имало много сигнали срещу него, но без резултат. Дори съседи били заплашвани да не алармират за ставащото.

По непотвърдена информация в къщата той живял с баща си, който починал преди година, както и с възрастни роднини. Първоначално се появи информация, че Шилев е ултрас на “Левски”. Граждани обаче разкриват, че той е асоциален. Приятели няма и не контактува с никой. В профила си във Facebook той показва ясно пристрастията си към столичния тим.

 Ситуацията с безнаказаните прояви на нападателя предизвика огромен обществен интерес. Граждани готвят протест пред дома му, а в социалните мрежи вече има групи, които търсят справедливост за пострадалите животни.

 Според законите на България, насилието срещу животни е престъпление, а справедливост се очаква от действията на органите на реда.  Днес  вече мъжът бе задържан за случая на проявена жестокост към бездомно куче в столичния квартал „Карпузица“. Като ще остане в ареста за 24 часа, образувано е и досъдебно производство.

 За съжаление това е зловещ случай, но не е единствен. Преди седмици в GlasNews.bg ви споделихме историята на момче от Плевенско. За Николай се появи информация, че насилва сексуално кучетата си. Тогава животните бяха иззети от властите.

Николай, за когото се твърди, че насилва кучета сексуално: Полицията нищо няма да ми направи!