Развитие по казуса с Николай - момчето, за което има данни, че насилва кучета.

В началото на септември в GlasNews.bg Ви информирахме за потресаващ случай на насилие над животни. Не какво да е насилие, а сексуално. Основател на врачанска фондация, организираща и предоставяща защита на всякакъв вид животни, разкри, че зверствата се извършват в частен имот в град Долна Митрополия. По думите на Пламенка Калинкина момчето, което насилва кучета, е ментално увреден индивид и зоофил. Той изнасилвал кучетата, а след това ги връзвал и ги давил в леген. Искал е и пари от дадени хора, за да го заснемат как насилва куче.

Полицията и прокуратурата бяха информирани за този случай и взеха мерки - органите на реда влезнаха в къщата на ужасите в Долна Митрополия, където се твърди, че се извършва сексуалното насилие над животни. Имотът беше претърсен и бяха иззети три кученца, а ден след акцията на полицията възмутени граждани се вдигнаха на мирен протест. Той се проведе пред дома на Николай.

Екипът ни разбра, че след като кучетата са били отнети от дома на момчето, майката на Николай е входирала жалба срещу фондацията на Пламенка Калинкина. Семейството от Долна Митрополия си искат животните обратно. А основателят на фондацията е категорична: "Аз искам Николай да бъде въдворен в психиатрия, защото е опасен за обществото!".

Пламенка споделя, че миналата година Николай е лежал в затвора в Ловеч заради блудство с малолетно момиче, а неговото поведение ескалира, защото не е получил адекватно наказание.

"Момчето е на 22 години и знае, че няма да бъде наказан за деянието си, също както миналата година. Кооперацията, в която са живели в Плевен, купува апартамента им, за да се отърве от тях.", разкрива още Калинкина.

Жената, дала гласност на случая, споделя, че Николай е убеден в това, че системата го защитава.

"Кой обаче трябва да защити хората, децата и животните? Кой луд осъзнава, че да си луд те оневинява? Не мога да дам подробности по случая докато тече досъдебно производство", споделя жената и допълва: "Мълчанието е съучастие, а Николай казва: "Аз съм луд. Полицията нищо няма да ми направи!"".

Пламенка Калинкина е категорична - кучетата няма да бъдат върнати при Николай.

Бащата на Николай твърдял, че синът му има нарушения от аутистичния спектър.

Още по темата тук:

Момче насилва животни сексуално. Прокуратурата: Случаят не е спешен

Полицията влезе в къщата на ужасите, където насилват животни. Иззеха кученца СНИМКИ

Момчето, насилвало кучета, блудствало с дете

GlasNews.bg продължава да следи темата!