Хората, които измъчват и убиват животни, са опасни, а полицията трябва да обръща по-сериозно внимание на тези актове на насилие.

Екипът на GlasNews.bg попадна на потресаващ случай на насилие над животни и не какво да е насилие, а сексуално. За случая разказва в социалната мрежа основател на врачанска фондация, организираща и предоставяща защита на всякакъв вид животни, независимо дали са диви, домашни или селскостопански.

Пламенка Калинкина споделя, че зверствата се извършват в частен имот в град Долна Митрополия. Лицето извършител се казва Николай, като не са упоменати годините му, но предполагаемата му възраст е 18 години. По думите на Калинкина момчето, което насилва кучета, е ментално увреден индивид и зоофил. Той изнасилвал кучетата, а след това ги връзвал и ги давил в леген. Искал е и пари, за да го заснемат как насилва куче.

Николай, който насилва кучета, преди е обитавал имот в Плевен с баща си, но към този момент живеят в Долна Митрополия, научаваме още от публикацията в мрежата.

Веднага щом научава за потресаващия случай на насилие, представителят на фондацията за защита на животните сигнализира до Прокуратурата в Плевен, с копие до ОДБХ-Плевен. В писмото си до прокуратурата Пламенка пише: "В случай на зоофилия въпросните животни нямат възможност да дадат или да откажат съгласие на копулация, те не могат да се защитят. Освен това трябва да имаме предвид това - зоофилията е практика, наказуема по закон в много страни (включително нашата), поради злоупотреба, която е извършена с въпросното животно."

Калинкина уточнява още, че поддържането на секуални контакти с животни може да доведе до предаване на тежки заболявания, с появата на полово предавани инфекции като лимфогранулома венереум и други промени, които могат да причинят големи проблеми в качеството на живот на лицето. Също така се причиняват физически наранявания по време на акта както при хора, така и при животните, както и поведенчески промени след копулация, което е трайно увреждане при животните.

Междувременно хората в Долна Митрополия се срамували да признаят, че сред тях живее подобен индивид, това е и причината, поради която не са подали сигнал до този момент.

"Необходимо е спешно всички животни да бъдат изведени от там", зове основателят на врачанската фондация.

Според прокуратурата в Плевен обаче случаят не е спешен. "Животните ще бъдат изнасилвани до понеделник, когато ще направят проверка по случая. Това е правораздавателната система в България", пише Калинкина в профила си.

Възмутената жена е категорична, че още утре ще отиде на адреса на насилника и ще се опита да изведе бедстващите животни. "Събирам желаещи за утре. Ако човек иска да защити своето, трябва да го направи сам. Нека ме арестуват!".

Хората се опасяват, че насилникът сега злоупотребява с животни, а после може да посегне и на дете, което няма да може да се защити. 

GlasNews.bg продължава да следи темата. Очаквайте подробности!

Мъж брутално малтретира куче във Враца ВИДЕО 18+

Полицията влезе в къщата на ужасите, където насилват животни. Иззеха кученца СНИМКИ