Полицията влезе в къщата на ужасите в Долна Митрополия, където се твърди, че се извършва сексуално насилие над животни. Имотът е бил претърсен и са иззети три кученца. Утре възмутени граждани  се вдигат на протест. Той ще се проведе пред  въпросния дом от който от месеци се чуват писъци", както пишат активисти.

Както GlasNews съобщи, Пламенка Калинкина оповести информация за фрапиращия случай.

Извършителят се казва Николай, като не са упоменати годините му, но предполагаемата му възраст е 18 години. По думите на Калинкина момчето, което насилва кучета, е ментално увреден индивид и зоофил. Той изнасилвал кучетата, а след това ги връзвал и ги давил в леген. Искал е и пари, за да го заснемат как насилва куче.

Николай преди е обитавал имот в Плевен с баща си, но към този момент живеят в Долна Митрополия.

Веднага щом научава за потресаващия случай на насилие, представителят на фондацията за защита на животните сигнализира до Прокуратурата в Плевен, с копие до ОДБХ-Плевен.

Първоначално обаче реакция не следва. След обществената гластност, която получава случаят, служителите на МВР се задействат.

"От понеделник започвам да звъня в Социалните служби, защото кученца и в момента има на улицата, защото този индивид разказва на деца за извратените си престъпления. Защото искам справедливост и защото сме длъжни като общество да защитаваме слабите", написа Пламенка Калинкина.

Колкото до откритите в къщата кученца - те вече са заведени на ветеринарен лекар, а доброволци се грижат за тях.

Очаквайте подробности!

Момче насилва животни сексуално. Прокуратурата: Случаят не е спешен