10 дни след мистериозното изчезване на 2-годишния Мехмед от Якоруда и последвалата щастлива развръзка, детето е спокойно и остава при семейството си.

С него работят психолог и социални служители, докато полиция и прокуратура продължават работата по случая.

Не е изключена нито версията, че детето е било отвлечено, нито другата - че се е изгубило.

Изписаха Мехмед от болницата, прибира се у дома

Малкият Мехмед беше открит случайно от горския стражар Муртаза Клечов, след като беше в неизвестност 24 часа.

Момченцето сега е щастлив с близките си, разказва неговата баба.

"Спокойно е детето, добре е, весел е. Социалните идват, през ден идват, психолог идва тука при детето, добре е, проблеми няма. И с нас работи психолог и няма опасно", споделя Емина Юркина пред БНТ.

Парична награда за горския, открил 2-годишния Мехмед!

Жената все още няма обяснение как малкият Мехмед изчезва за минути от двора пред къщата и къде е бил цели 24 часа.

"То на две годинки и половина и нищо не казва, и съм благодарна на всичките екипи, които ни влезнаха в положение и намерихме детето…", заяви баба му.

За сега не се налага детето да бъде настанявано в специализирани институции, казаха от регионалната дирекция Социално подпомагане в Благоевград.

От дирекция Социално подпомагане в Якоруда са предложили различни социални услуги на семейството на малкия Мехмед, към момента обаче то не се е възползвало от нито една от тях.

А в Якоруда изчезването на Мехмед продължава да е сред най-коментираните теми, а хората продължават да вярват, че той е бил отвлечен.

Малкият Мехмед – мълчи! В болница е. Ще го вземат ли от родителите му?

През следващите дни се очаква резултатът от назначената медицинска експертиза, която да даде отговор на въпроса от какво са получени охлузванията по крачетата на детето, които е имало при намирането му в гората.