Жена, решила да заживее в центъра на Варна, се оказа жестоко прецакана от мним наемодател.

Десислава Илиева написа в социалната мрежа Facebook, че е попаднала на обява за апартамент, чиято цена била много добра и е според бюджета, с който разполагала. Обявата за апартамента била публикувана в няколко групи в социалната мрежа. 

Жената веднага се свързала с човека, който предлагал апартамента. Тя твърди, че неговото име е Ивайло Начев. Мъжът поискал от нея да му изпрати капаро, за да се убеди, че потенциалната наемателка има сериозни намерения.

"Обясни, че имало и други хора, които искали веднага да го наемат и ако искаме апартамента да е за нас - веднага трябва да пуснем капаро, защото господинът бил "командировка" и не е в града", написа Десислава.

Десислава приела условието на Ивайло и изпратила капаро. Дошло време да се срещнат на уговореното място, но наемодателят не се появил. Десислава твърди, че Ивайло й се обадил по телефона и й казал, че се е скарал с жена си и няма да отдаде апартамента си.

"Преведох пари по Изи Пей и се разбрахме, че ще оправим всичко, когато той се прибере от командировка. Минаха 2-3 седмици от командировката (през това време едни увъртания и какви ли не уговорки, няма да изпадам в подробности), дойде време да се срещнем на уговореното място, а именно адреса на жилището. Чакахме, чакахме и господинът най-нагло ми НАПИСА, не се обади, че бил се скарал с жена си и нямали да ни дадат апартамента. Каза, че ще ни върне парите, но когато казахме, че искаме да се случи веднага - той отказа и каза, че ще се случи на другия ден", обяснява Илиева.

Жената е подала жалба срещу мнимия наемодател и тогава научила, че той е с условна присъда.

"Решихме да проверим на адреса, който този господин ни посочи, дали има някой. Познайте... хора си живеят там, сградата е собственост на двойка, която живее на последния етаж, а такъв апартамент, който ние сме видели на снимки - не съществува там. Вече бяхме сигурни, че това е измама", добавя тя.

Десислава Илиева се опасява, че мъжът има и други апартаменти, които "отдава" в различни групи и действа по същата схема.

"Ще оставя профила, през който си комуникирахме, снимки на жилището и двата телефонни номера, за да предпазим евентуално други хора. Вероятно има и други измамени на този етап, но само мога да предполагам.

Ивайло Димитров Начев
Телефонни номера - 0878406395, 089392749

Разполагам и с ЕГН-то на господина, но съответно то няма да бъде споделено публично. Благодарение на ЕГН-то, което си даде, за да му преведем пари, ние успяхме да подадем жалба!", завършва публикацията си тя.

Ето и част от коресподенцията между Десислава и мнимия наемодател: