Хем нагло паркиране - хем скъпарски автомобил, собственост на ВиК.

Старозагорчани се разгневиха на служители на ВиК, които нагло паркираха служебно возило върху тротоар. Споделена снимка в социалната мрежа Фейсбук показва, че колата е блокирала тротоара, но улицата, на която е заснето возилото, не е упомената в публикацията.

Джипът, собственост на "Водоснабдяване и Канализация" ЕООД Стара Загора, добре се настанил на тротоарната зона, а пешеходците следва да го заобиколят, като преминат по платното за движение, което пък създава предпоставка за неприятен инцидент.

Над стикера за платена застраховка "Гражданска отговорност" е поставен талон, който информира, че е валиден служебен абонамент за паркиране на служебни коли в границите на "Зелена зона" - чудесно, но откога тротоарите се превърнаха в "Зелени зони", питаме се ние. 

Служебното возило на ВиК е с марка "VW Tiguan" - сравнително нов модел на марката. Джипът е мощен, комфортен и притежава забележителни вътрешни качества. Прави впечатление и регистрационният номер на возилото, той е огледален - СТ 4334 РН. Само отбелязваме, че такъв номер струва около 300 лева. Цената на колата дори няма да е коментираме.

"Много интересно как тази прищявка минава за разход в 100% държавно дружество? Защо се харчат пари за такива неща?", основателно се чуди потребител на Фейсбук.

Станислав Стоянов също пита: "Защо толкова скъп автомобил се закупува за нуждите на държавно предриятие?".

На тези въпроси очакваме отговор от съответните органи. Намяме нищо против и "Водоснабдяване и Канализация" ЕООД Стара Загора да предоставят позицията си.

"Тук изобщо не мирише на корупция. Скъп автомобил + платен номер + издадено разрешително от зам. кмет. Естествено, по документи всичко ще е наред", отблелязва старозагорчанин.

СКАНДАЛ: Кои зам.-кмет и общински шеф купиха служебни коли с екстри за лична полза? ВИДЕО