Червен код за опасно време за събота. НИМХ е обявил най-висока опасност за Враца, Монтана, Ловеч, Габрово, Велико Търново и Русе. В останалата част на страната доминира оранжевия код.

Според легендата на картата с "Опасни явления" на НИМХ - червеният код означава "времето е много опасно".

Вземете мерки да се предпазите. Обширни области с дебел сняг и/или значителна ледена покривка, водещи до значителни смущения в наземния, релсовия и въздушния транспорт. Голям риск при шофиране, пътувайте само при абсолютна необходимост, предупреждават от НИМХ. 

Ураганът вилнее във Варна! СНИМКИ показват щетите

През следващите 48 часа, под влияние на средиземноморски циклон, преминаващ южно от България, метеорологичната обстановка значително ще се усложни, съобщиха от Националния институт по метеорология и хидрология. Заради динамичното време е възможна и смяна на кодовете за някой общини, така, че своевременно се информирайте за обстановката във вашето населено място или ако ви предстои пътуване.

През нощта валежите от дъжд ще обхват страната, а до сутринта в Западния Предбалкан и по високите полета от Западна България дъждът ще премине в сняг. Минималните температури ще бъдат между 8° и 13°, в Северозападна България и Софийско: 2°-3°. Атмосферното налягане е по-ниско от средното за месеца - значително ще се понижи.

Очаквайте още подробности.

Снимка: Facebook

Шофьори, внимавайте! Масови проверки и безпощадни глоби от днес

Връхлита ни рязко застудяване! Ще натрупа сняг