Бурята удари с пълна сила Варна. Поривите на вятъра достигат 100 км/ч, прехвърча и сняг. Нови кадри илюстрират щетите из морския град, където стихията взе и жертва.

Близо 50 сигнала за паднали дървета и нарушено енергоснабдяване са получени в Община Варна към 18:00 часа днес.

Най-засегнат е район „Аспарухово“, където е нарушено движението по пътя за квартал „Галата“ и по стария път за Бургас в местността „Боровец“. На място са изпратени екипи на "Пожарна безопасност и защита на населението". Нарушено е енергоподаването в местностите „Ракитника“ и „Боровец-север“. Екипи на „Енерго-про“ отстраняват повредите.

Обявиха бедствено положение във Варна, има блокирани хора СНИМКИ

Трагедия! Втора жертва на бурята в България СНИМКИ*

По-рано днес беше затворено и пристанището. Вълнението на морето се очаква да достигне шест бала в следващите часове.

Във връзка с острата фаза на урагана във Варна в момента, Община Варна помоли гражданите да останат по домовете си и да не излизат, освен в случаите на спешна необходимост.

Технически екипи и специализирана техника на различни ведомства са вече на терен, за да се справят с последиците от бедствието. Поради силните пориви на вятъра по улиците има десетки съборени дървета и повредено имущество.

Движението на гражданите в тези условия крие риск за живота и здравето. Поради тази причина призоваваме хората да остават по домовете си и да не включват много електрически уреди едновременно.

Мобилизирани са ресурсите на всички общински и държавни служби – полиция, пожарна, гражданска защита, Енерго-про, ВиК и други – за справяне с последиците.

За утре в цяла Източна България е обявен жълт и оранжев код за опасно време.

Първи сняг падна в редица градове ВИДЕО

Снимки: MeteoBalkans