Втора жертва взе бурното време в страната.

Жена загина на улица „Алеко Константинов“ до Районния съд във Варна, след като дърво е паднало върху нея. Пристигналите на място медици само са установили смъртта й, научи GlasNews.bg.

Инцидентът е станал около 21.00 часа. Охранителна камера е заснела млада жена, движещата се пеш по улицата, когато огромно дърво се стоварва върху нея.“Обстановката в района е повече от критична, цялото пътно платно е покрито с паднали дървета и клони, съобщи  шуменец, живущ в блок, близо до трагедията.

Обявиха бедствено положение във Варна, има блокирани хора СНИМКИ

Откраднаха джантите на джип, подпряха го с бордюр СНИМКИ


В момента спасители разчистват падналите дървета.

Припомняме, че по-рано днес топола падна върху движеща се кола на булевард „Илиянци” в София. В автомобила се  возило семейство - мъж на 65 г. и съпругата му на 57 г. Мъжът  почина на място, жената е в тежко състояние.

Бурята у нас взе първа жертва

*ОБНОВЕНА В 23:06

Във връзка с острата фаза на урагана във Варна в момента, Община Варна моли гражданите да останат по домовете си и да не излизат, освен в случаите на спешна необходимост.

Технически екипи и специализирана техника на различни ведомства са вече на терен, за да се справят с последиците от бедствието. Поради силните пориви на вятъра по улиците има десетки съборени дървета и повредено имущество.

Движението на гражданите в тези условия крие риск за живота и здравето. Поради тази причина призоваваме хората да остават по домовете си и да не включват много електрически уреди едновременно.

Мобилизирани са ресурсите на всички общински и държавни служби – полиция, пожарна, гражданска защита, Енерго-про, ВиК и други – за справяне с последиците. Общината благодари на гражданите за съдействието и разбирането. Молим жителите на Аспарухово и Галата да проявят разбиране - екипите на Енерго-про работят с всички сили за възстановяване на електричеството.

Продължавайте да подавате своите сигнали на телефон +35952820112.