Един от най-атрактивните кандидат-кметове у нас – Милко Калайджиев, така и не се пребори за градоначалническия пост в Свиленград.

При обработени 77.78% протоколи за фолкпевеца са гласували 3,96% (417 гласа), което му отрежда място извън тройката.

Първенец до момента според обработените протоколи е кандидатът на ГЕРБ Анастас Карчев, който води с 63,57% от вота на жителите в южния град.

Как фолкпевецът коментира изборите?

"Е, изборите вече са история, победителите не ги съдят".

Калайджиев обаче не смята да участва повече във вот: "Вече видях за какво става въпрос".

На въпрос мръсна игра ли е политиката, Милко Калайджиев отвърна: "Чак мръсна игра! В Свиленград нямаше удари под пояса".

Снощи пред Нова тв той обяви, че няма данни къде се е позиционирал: "Не мога да кажа на кое място съм. Не мога да гадая. Смятам, че от 1 до 3, съм някъде там. Трето да кажем. За мен не е успех това, аз съм максималист".

И обясни защо се получава така: "Навремето, в началото на 90-те години имах магазини и хората викаха: Няма да го правя богат тоя. И не купуваха!"

Певецът споделиче включването му в битката за Свиленград, започнала на шега: "Бяхме седнали на кафе, говорихме си с едни приятели от София. Мина лидерът на ДПС в Свиленград. И един от хората му каза: "Няма ли да го приемем Милко за кмет?". Той ме попита дали искам и аз казах, че искам".

Милко засука мустака! Кмет няма да е: От 1 до 3 съм някъде, трети да кажем