Спокойно премина евакуацията на Стъкларския завод в Пловдив, предаде репортер на GLAS.bg. Причината - открит снаряд в двора. 

Дрон на GLAS.bg засне мястото, на което боеприпасът е бил намерен по време на изкопни работи. Служител на предприятието се натъкнал на него, докато копаел с багер.

„За малко да го закачи и да стане страшно. В този момент имаше десетки хора в завода”, разказа очевидец на случилото се. 

Сигналът на телефон 112 е подаден в късния следобед. В завода са пристигнали екипи на полицията, които са отцепили района. Очаква се екип от сапьори, които да се заемат с обезвреждането и унищожаването на снаряда.

Евакуират Стъкларския завод в Пловдив! СНИМКИ

„Видях, че има някаква акция, но бях излязъл вече от работната площадка, всеки нормален човек би го притеснило. Вярвам в професионализма на хората, които ще го обезвредят евентуално.”, сподели работещ в завода пред наш репортер. 

Находката не е попречила на работата на предприятието, въпреки това обаче част от служителите са били евакуирани от мерки за сигурност. На мястото, където е открит снаряда се, изгражда нов склад за нуждите на завода.