Поредна драма на пътя – автомобил кара в насрещното на път в Монтанско и едва не прегазва моторист на завой.

Пътят е стеснен, мотористът е с предимство на моста, водачът на автомобила - не. Има ясно поставен знак на пътя, но…

На видео, качено във Facebook групата "Пази моториста" се вижда ясно случката, разиграла се преди два дни, на 1 май.

"Ауди"-то навлиза на завоя в насрещната лента, където е мотоциклетиста. След размиването, което е на косъм от трагедия, мотористът обръща машината си, догонва германското возило, препречва пътя на шофьора, който слиза и се започва…

Шофьорът се извинява гузно и обяснява, че е карал с 20, за да предотврати инцидент, но мотористът е повече от изнервен от обясненията му, дори го хваща за гушата.

Към драмата на пътя се присъединяват и още колеги на моториста, но до по-сериозен сблъсък не се стига. На няколко места във видеото обаче липсва звук. Вижте!

А коментарите под видеото гонят 1000. Повечето тях подкрепят моториста, но не липсват и такика, които защитават позицията на шофьора.

"Вие, мотористи, не осъзнавате факта, че водачите на автомобили и по-големите машини на пътя, ви виждат в последния момент, поради малките габарити и в повечето случай заради скоростта, с която се движите по пътя. Карайте мъдро и в подобни ситуации не се нахвърляйте на всеки, а се замислете защо се е получила тази неприятна ситуация на пътя. Карайте нормално и си дръжте децибелите и скоростта за пистите", съветва ги мъж.

Радослав Симеонов пише: "Шофьорът е виновен, но и мотористът, преследвайки го - също пресече непрекъснатата линия и в насрещното. После хулиганското поведение не прави чест на никого. Мотористът спечели моята антипатия с това си държане.

Angel Nikolaev Stoimenov пък пита: "Ако беше кола с деца, челен удар, ко прайм ??? Извинявай, не те видях, ще помогне ли?"