Жена твърди, че е била нападната от десет кучета в Плевен. 74-годишната Йовка Димитрова написа в социалната мрежа Facebook, че това се е случило на центъра, в близост до сградата на общината.

Йовка Димитрова споделя, че едно от кучетата е разкъсало крака й. Вследствие на това започнало обилно кървене.

Свидетели на случилото се подали сигнал на ЕЕН 112.

"На центъра до Общината бях нападната от 10 кучета. Едно момче и едно момиче са видели нападението и са извикали Бърза помощ и бяха през цялото време при мен, за което им благодаря от сърце!", написа 74-годишната жена.

В резултат на гореописанато нападение жената преживяла силни болки и страдания, както и силен стрес.

"Имам огромно разкъсване и безброй шевове", твърди тя.

Йовка Димитрова призова управата на Община Плевен да вземе мерки за овладяване на популацията на безстопанствените кучета.

"На площада кръвта е моята. Общината да вземе мерки незабавно. Ще ви съдя!", закани се тя.

На сайта на Община Плевен е посочено, че мерките за овладяване на популацията на безстопанствените кучета се осъществява в регистрирана стационарна амбулатория от служители на Община Плевен. Ръководител на звено "Приют за безстопанствени животни" е Борислав Генков.

Община Плевен е абдикирала от проблема с глутниците от бездомни кучета, пишат хората в социалната мрежа Facebook.

"В други градове няма такава напаст, а в курортните изобщо. Плевен е развъдник на улични кучета от години и това е пълно безобразие... За това не е виновен законът, защото той е един за цялата страна и щом има начин в курортнните градове, има начин и тук, но очевидно тук има други интереси", коментира Сергей Костадинов.