Пореден случай на жестоко отношение към животно.

В социалните мрежи постовете за бедстващи кучета са в изобилие, сега обаче попадаме на такъв, който няма как да не отразим. Става въпрос за проявено жестоко отношение към малко куче.

Христо Христов е намерил малко кученце, изхвърлено в закопчан куфар до контейнер в софийския квартал "Света Троица". Той споделя, че е чул скимтене, минавайки покрай контейнерите, именно тогава разбрал, че там се намира бедстващото животно. Самото кученце е правило опити да се измъгне от капана.

Христов веднага е освободил животинката от закопчания куфар и хукнал към ветеринарната клиника.

"Направен й е 3D тест и за щастие е отрицателен. Обезпаразитена е вътрешно и външно. За щастие е в перфектно здраве!", споделя Христо.

Мъжът написа в социалната мрежа Фейсбук, че кученцето вероятно е микс между пинчер и френски булдог. Тежи 2.5 кг. и е на не повече от 2 месеца. "Лекарите казаха, че едва ли ще мине 10 кг.", добавя Христов.

В момента четириногото е приютено от спасителя си, но мъжът признава, че няма възможност да задържи кучето, тъй като има още три. Христов спешно търси отговорни и съвестни стопани. "Адски е мила!", споделя той за малкото куче.

Мелиса Грозданова поздравява Христо, че е спасил кучето и се надява да стане ясно кой е оставил животинката в куфар до контейнерите. "Няма ли начин да се разбере, кой я е оставил там? Камери, свидетели? Все пак това е престъпление и не трябва да оставяме такива хора без наказание", коментира тя.

Коментират и много други хора, които имат желание да приютят кученцето за постоянно, но Софи Алексова съветва Христо да внимава на кого дава животинката.

"Проучете хората, които имат желание да го осиновят, разпитайте къде и при какви условия ще се отглежда, срещнете се с кандидатите, задължително настоявайте да я виждате от време на време и да бъдете уведомяван за състоянието й", написа Алексова.