Летящите насекоми са истинска напаст Божия!

Жители на столичния квартал "Стрелбище" пропищяха от нашествие на стършели. Петър Хайтов твърди, че вече няколко пъти стършели са влизали в различни апартаменти, намиращи се на територията на квартала. Мъжът живее в квартала от 35 години и до този момент не е забелязвал подобно нашествие на стършели.

"Около бл. 42 на бул. "Гоце Делчев" прелитат доста от гадинките. Хората пропищяха от тях", написа B Lana Rey.

Денис Клинчев, който работи в квартала, също отбелязва, че има доста стършели и други летящи насекоми.

Неприятните насекоми са посещавали и апартамента на Ваня Троева, твърди самата тя.

"И при мен се случи в две поредни вечери да влизат... Доста неприятно, защото са си опасни, а и вярно са доста големички", написа Ваня.

А Дочка К. отбелязва, че в квартал "Стелбище" от край време има стършели.

"На балконската врата имам комарник, който пази дома ми от атаките на хвърчащи насекоми. Тази година не съм виждала стършели, но принципно има. И има още време, за да ги видя. Не казвам, че са пълчища. Не, не са. Но през топлия сезон се срещат. В мойта територия на квартала - около техникума по фотография и английската гимназия, виждам по 2-3 стършела годишно. Не е епидемично според мен. Не знам изобщо къде живеят. Оглеждала съм дървета и дупки във външните ни стени. Няма следа от тях", написа Дочка.

Според жители на квартала не е извършена дезинсекция и това е причината да има толкова летящи насекоми.

"Просто тази година си спестиха от пръскане и всички гадинки си бяха налични и с добра популация - комари, оси, стършели, паяци...", гласи коментар.

Според специалистите стършелите живеят предимно в хралупи на сухи дървета. Ужилването от стършел е опасно, особено за хора с алергии.

Учени, на лов за стършели убийци, шашнаха мрежата с... ВИДЕО+СНИМКИ