Всички сме чували израза, че по дрехите посрещат, по ума изпращат. В КАТ-Варна обаче по дрехите директно изпращат, тъй като от институцията не смятат, че е приемливо да се носят къси панталони в сградата им. Това послание е отпечатано и залепено на входната врата и важи за всички посетители, дошли да използват услугите им.

Млада жена не била допусната поради тази причина. Служител ѝ обяснил, че трябва да бъде облечена с дълъг панталон, а не с къс.

Ето цялата история на Весела Жекова и как реагираха в социалната мрежа на случилото се:

„Когато не си от града, а трябва да влезеш в КАТ-Варна, за да подадеш документи… а на вратата служителите на реда вежливо ти обяснят, че: “Няма как да влезете в сградата, защото трябва да сте с дълги, а не с къси гащи” и ти посочат залепената на вратата ОТ ДНЕС наредба… а след това отидеш да си купиш “прилични дълги гащи” (защото, разбира се, нямаш амбициите да биеш още 80 км и в двете посоки, за да се преоблечеш), но връщайки се 15мин. по-късно разбереш, че един господин след теб е вдигнал скандал и наредбата вече не важи… Ами.. прекрасни и слънчеви да са ни летните дни.

P.S.. и принципно да вметна, че няма нищо лошо в наредбата, да… но мисля, че е желателно гражданите предварително да бъдем информирани за това.

Хубав ден! И не забравяйте дългите гащи.“

„Ако трябва да се съобразяваме с престижа на институцията, ще трябва да ходим голи, боси и неизкъпани.“
 
„Вътре няма вентилация, като се струпат вътре много хора става отвратителен въздуха. Климатици има някакви, но не знам сега в какъв режим работят.“
 
„Това да не е църква!?“

„Уффф, добре, че не искат пионерски връзки.“

„Аз пък искам всички в ОД МВР да минат матурите след 4-ти клас.“

„Предполагам, че престъпниците по-къси гащи ги преобличат преди да ги вкарат в районното.“

„И без това нещата стават малко бавничко там, току виж дошла зимата докато излезеш и да не ти е студено.“

„То тази информация се дава през първите 7 години. И в училище (основното) информират. Ама като се обърна свободата на свободия, така е.“