Поредна грозна проява по улиците на страната. Водач откри надраскана машината си, която паркирал пред жилищна сграда във Варна. А мотивът на извършителя бил абсолютно ясен. "Не паркирай туй", нашарил той на вратата на сивата кола.

Случката се разиграла някъде в района на улица "Цоньо Тодоров", а за нея споделя потърпевшият водач. Той недоумява защо търпи тези щети, определяйки проявата като недопустима.

"Доколкото знам, очертаният район е свободен за всеки. Нито е обозначено, че е “частен паркинг” или някакво платено “паркомясто”, пише Вирджинио С. "Колега, ако си в групата, пиши ми на лично съобщение да се разберем, защото това е недопустимо", призовава той.

Случката отприщва вълна от възмущение във варненска група във Facebook. Хората смятат, че подобна саморазправа е грозна, като добавят, че все по-често обаче срещат сходни вандалски прояви по улиците на града.

Някои реагират с чувство за хумор - те иронизират остро собственическия инстинкт на своя съгражданин, който си е позволил на посегне на чужда собственост. Не липсват и граждани, които дават нов нюанс на случката. Според тях въпросното място е частна собственост и дори имало и знак - ръждясал, стар, показващ забрана за паркиране. Въпреки това те не оневиняват стореното.

Вижте някои от мненията на варненци, провокирани от саморазправата:

"Живея точно там. По принцип земята там е частна. Дори има изгнил знак за забранено влизане в началото на оградата на детската градина. Това естествено не оправдава постъпката на моя съсед. Но от много време искаме да сложим бариера, защото там нашите деца няма къде да играят спокойно от всички тези коли, както и няма къде да се спре през деня, защото всички работещи наоколо са паркирали там", разяснява Пламен С.

Кой е прав? Черна лимузина успя да раздели столичани СНИМКА

"Да паркираш "грешно" на място с изгнил знак и после да ти държат сметка е най-голямата българщина. Ако е частно, да го направят ясно със знак или да сложат бариера. Дали колата е правилно паркирана, или не, какъв идиот трябва да си, за да пишеш с маркер по нея? Реторичен въпрос!", коментира Пламен Т.

"Господа, като си купите паркомясто или гараж тогава е ваше. Това, че спираш от 5 години там, никой не го касае, щом не е твое мястото!", пише Мустафа М.

"Не минава ден без злобарски изцепки", заключава Снежана А.

"В България селяндурщината си е на почит общо взето. То сложили туби с вода, камъни, саксии, следва вдигане на чистачки, надраскване на колата, и прочие. Това, че някой живее в блока отдолу не значи, че мястото е негово", пише Лидия Рз

"Отидох да живея на село, направих си 6 паркоместа да имам. Открих, че на село няма селяни, всичките отишли на Варна да живеят в блок", иронизира ситуацията Георги С.

Вижте и цялата публикация на потърпевшия Вирджинио С.:

"Колега, ако си в групата, пиши ми на лично съобщение да се разберем, защото това е недопустимо. Доколкото знам, очертаният район е свободен за всеки. Нито е обозначено, че е “частен паркинг” или някакво платено “паркомясто”.
Благодаря предвариително!  На другите от вас - весели празници!"

Страшна бележка откри столичанка, вандализираха колата ѝ СНИМКИ