Да се смея ли, да плача ли, пише Никита, която изказа възмущението си по темата в социалната мрежа.

Кошмарен ден преживяха 83-годишна жена и придружителят й Никита Балева, която разказа във Фейсбук за неприятна ситуация, развила се в Окръжна болница в Стара Загора. Двете жени били в кабинета по Медицинска онкология, от където им казали, че се налага да изчакат известно време. Те излезнали навън, където пред болницата има позиционирано само едно кафене, на което седнали. Попитали служителите дали има тоалетна, а те им отговорили, че нужникът се намира в болницата. Запътили се към болницата, но охраната на входа са отказали да пуснат жените да отидят до тоалетна.

"Къде трябва да отиде пациент до тоалетна? Пациентката е на 83 години. Може би трябва да изтича до някоя градска тоалетна?", пише Никита Балева в публикацията си. В коментарите обаче й отговарят, че обществена тоалетна в Стара Загора няма от много години. А относно това, че в кафето няма нужник, е също толкова възмутително и старозагорчани настояват РЗИ да се самосезира непременно.

Потребители във Фейсбук не скриха възмущението си от неприятната ситуация и не само. Ето какво написа Таня Запрянова:

"За съжаление е така. Отнасят се с тебе като с боклук... Все едно си някаква непотребна вещ. Тоалетна не може - незнайно защо... В отделенията е окайваща работа... Няма баня, стаите са ужас, спалното бельо е под всякаква критика... Персонала ли? Ами какво да ви кажа, ако 20% стават и имат човечност, то останалите 80% са коравосърдечни хорица, които те гледат на криво сякаш си им изял супата. Те не отиват с желание на работа.".

"В тази болница наистина има малцина свестни лекари, сестри и санитари! Благодаря им от сърце за вниманието и грижите! Те си знаят кои са! Умишлено не споменавам имена, за да няма проблеми и завист от страна на колегите им. Останалите са като зверове! Жалко, но факт! А за условията и мизерията - без думи!", коментира Марина.

"В тая болница не бих стъпила повече, като студентка преди години посред нощите ме изритаха с думите: Тука студенти не лекуваме, само тежки случай от катастрофи или тежко ранени. И така тръгнах да си търся частен кабинет за преглед, тогава беше зима, и все още не познавах нищо къде се намира в града.", гласи коментар на Стела.

Бивши пациенти на болницата съветват Никита и 83-годишната жена да отидат в частна клиника, където ще получат нужното внимание и разбиране.

В крайна сметка двете жени са посетили друго кафене, за да отидат до тоалетна, а Балева пожела на "измисления господин на входа" (охраната) да е жив и здрав. "И на неговата майка така да кажат, че не може да отиде до тоалетна", написа тя.

Семейство потърси спешна медицинска помощ - завариха лекарката заспала

Снимки: Никита Петрова-Балева / Facebook