Необичаен пътник се повози в столичен тролей. Куче се е качило на превозното средство преди ден. Там то си е взело кратка дрямка, легнало на седалките на топло.

Оказва се, че Сами е бил настанен в хотел и е чакал да бъде осиновен. Някак обаче е успял да изкопае дупка и е избягал.

"Вече повече от месец обикаля цяла София и ме търси," написа жената, която се грижи за него.

Ето цялата история на четириното, разкана от Evnika Simon:

"Това е Самуил - САМИ. Най-милото същество, толкова малък, на една годинка, но толкова предан и привързан. Историята му е в моя профил, но тя прекъсва, едва днес я подновявам. Самуил беше в хотел, където чакаше осиновяване. Но хотелът беше с двор и къщички за всяко куче. Идеята да ползвам такъв хотел ми харесваше, заради свободата, която така ревностно защитавам - мразя вериги, клетки и всякакъв вид тормоз, който ограничава свободата на животните. Но Самуил е млад, буен и игрив. Успял да изкопае дупка и да избяга.

Вече повече от месец обикаля цяла София и ме търси. Има постове от метрото, от рейс 80, от гарата. Качва се в превозните средства и пътува. Но хората, които пускат постовете не го задържат. И докато отидем, той вече е сменил дестинацията. Междувременно Екоравновесие са го заловили, поставили са му ушна марка номер 29281 и са го кастрирали.
Така, че повечето хора биха помислили, че е бездомен и никой не го търси. Последно на 02.01 е видян в кв. "Манастирски ливади".

Самуил отговаря на името САМИ. Ако го видите и го извикате по име, той ще Ви последва.
Той е един мил и любвеобилен пътешественик.

Историята му става все по-интересна, стига бъде с щастлив край. Има осиновители, които го чакат.
Но предвид всички нови събития, ще продължа да му търся дом с много специфични изисквания, за да не бъде отново изложен на риск от изгубване.

Моля, всеки, който го види, незабавно да се свърже с мен на лично съобщение.
Вярвам, че с общи усилия ще успеем да намерим моето мило момче САМИ," написа жената.

Снимки: Facebook