Забранени за продажба за лица под 18 години? Не точно.

Председателят на Съюза на работодателите в системата на народната просвета и директор на 119 училище в столицата Диян Стаматов написа в личния си Фейсбук акаунт, че никотиновите дъвки са новата опасна мода сред учениците. И въпреки че са забранени за продажба на лица под 18 години, се оказват лесно достъпни за всеки ученик, твърди Стаматов.

Диян Стаматов споделя, че изглеждат като малки дъвки, но с вредно въздействие за всеки подрастващ. "Децата не са виновни, че лесно им се продават.", пише той.

Определено има потенциал дъвките да се превърнат в нова модна тендеция сред подрастващите след лятната вълна на райския газ, която междувременно ще продължи да върлува като есенна, а после и като зимна. Само отбелязваме, че по дискотеки и барове вървят денонощни проверки за употребата на райски газ - ползата от проверките обаче е минимална.

Припомнете си този материал на GlasNews.bg:

Девойки продават балони на гала вечер по ММА в Бургас СНИМКИ

"В България навсякъде се продават без проблем цигари, електронни цигари, никотинови "дъвки" ...всичко. На деца и ученици, без никакъв контрол. Иначе е уж забранено! Къде е вината? Според мен на първо място в търговците, които за дребна печалба са способни на всичко. След това е в родителите, които дават парите. После не знаят за какво се ползват същите тези пари. Най-вероятно повечето от родителите дори не са чували за "новите никотинови дъвки". Това обаче не отнема тяхната отговорност и необходимост от сериозен домашен контрол. Но, понеже всичко се случва в и около училище, всеки би търсил вина и отговорност на училището. А знае ли някой, че реално училището НИЩО не може да направи! Нищо! По редица причини!", пише Стаматов.

Той е категоричен, че контролът на търговските обекти е важен, но е категоричен и в това, че контролът е е занижен до степен на "мърлевщина". 

"Родителският диалог, всеки ден е изключително ценен. И чак тогава идва училището! А то в прекрасната ни страна - реално е за всичко!", допълва Диян Стаматов. 

В един от сайтовете на дистрибуторите за въпросните никотинови паучове е споменато, че са много силни и не се препоръчват за начинаещи. Били черни на цвят и имали вкус на сочен ананас. Във всеки един пауч има по 43 мг никотин.

Умишлено скриваме марката, за да избегнем продуктово позициониране.