Гражданин е възмутен от безотговорното отношение на общинската администрация в Стара Загора.

Богомил Василев споделя, че от дни автомобилът му е паркиран извън зелена зона на улица "Христо Ботев" в Стара Загора. Той си е плащал за паркирането, като признава, че трудно се намират места, заради големите бройки служебни места, които се дават. В един момент Богомил получава обаждане от приятел, който го сюрпризира с новината, че колата му е вдигната с общински паяк. Василев обаче в този момент е извън града и трябва да тръгне веднага, за да прибере колата си от наказателния паркинг и тепърва да научи защо е вдигната.

Шофьорът на автомобила разбрал, че на това място, на което е било паркирано возилото му, общината е дала да се сложат служебни места. Когато е паркирал обаче не е имало знак и местата не са били служебни.

"Нямам против това, поставили са знака за служебни места, но вместо да ме потърсят и да ме информират да преместя колата си, защото мястото става служебно, те решават просто да я вдигнат с паяка?!", възмущава се Богомил.

"А ако се беше наложило да отсъствам седмица, един месец или повече какво щеше да стане? Плащаме данъци, такси и какво ли не още и какво получаваме насреща?", допълва мъжът.

Пловдивчанин остана възмутен от градския паяк, спипа го в нарушение СНИМКИ

В коментарите питат шофьора дали е заплатил за "услугата" на паяка, а той отговаря: "Според вас дали ме пуснаха без да си платя паяка.."

Анита Камбурова пише, че в някои страни поставят информационни табели, за да информират кога и къде ще се прави нещо. "Мразя да го казвам, ама мнооого хляб има да ядем да ги стигнем", допълва тя.

Константин Костов пък отбелязва, че е следвало просто да преместят паркираната кола в близост едно-две места, но не и да я транспортират до наказателния паркинг.

"Случвало ми се е подобна ситуация в Германия. Седмица по-рано имаше информационни табели, че паркоместата трябва да се освободят и така всички си премахнаха автомобилите от свободния паркинг без проблеми, паяци, глоби и т.н.", коментира Ясен Иванов.

Снимката е илюстративна.