И днес има големи опашки от пенсионери пред сградата пощата в квартал „Кършияка“ на улица „Свети Иван Рилски.“ Както GlasNews.bg съобщи информационните системи на „Български пощи” станаха обект на сериозна кибератака на 16 април 2022 г.

 Казусът предизвика възмущение и изви опашки в пощенските клонове под тепетата. Десетки хора чакат тази сутрин да получат парите си и в пощата в ЖР „Тракия“, като до гишетата идват вече за 4-5 път.

Пенсионерите разказват, че проблемът е още от миналата седмица, като той е засегнал хората, които си получават пенсиите на по-късна дата и всички, които трябва да вземат великденска надбавка от 70 лева.


„Пълно безобразие, за пети път идвам, подиграват се с нас“, възмущава се възрастна жена.

„Не само че няма да си купим агнешко, но и сметките не можем да си платим. След толкова време ще ни начисляват лихви“, коментират още хората.

Припомняме, че  от "Български пощи" увериха, че няма да има прекъсване в изплащането на пенсии, социални помощи и еднократни великденски добавки в пощенските станции в цялата страна. Ще се доставят и вътрешни пратки без наложен платеж. В резултат на кибератаката са възможни затруднения в използването само на част от услугите на „Български пощи”.

„Кибератаката беше установена бързо и незабавно бяха взети мерки, като беше осигурен и ресурс на държавната облачна инфраструктура за прехвърляне на системите на Български пощи. Екипите на компетентните институции работят по анализ на злонамерените действия и оценка на засегнатите системи”, се каза още в съобщението.

Опашки пред пощенски клон в Пловдив, хората не могат да си получат пенсиите*