Пореден случай на агресия.

Две хомосексуални момчета са били зверски пребити в Пловдив. Неприятната случка се е разиграла преди няколко дни на едно от тепетата в града - Младежки хълм, научи GlasNews.bg. Предполага се, че проявената агресия е от омраза.

Наш източник сподели, че момчетата с различна сексуална ориентация са пребити от 17-годишни, трениращи кикбокс - това е боен спорт, основаващ се на ударите с ръце и крака.

Самото място, на което са се разиграли грозните сцени, често се превръщало в арена на агресията и това съвсем не е единичен случай. Междувременно подобни прояви се случвали и на паметника на Съветската армия (известен с името Альоша).

Едното от пострадалите момчета е със сътресение на мозъка, счупени ребра и загуба на памет. Поради сериозността на травмите пострадалият е приет в болнично заведение, научи още екипът ни.

Жертвите предпочитат да останат анонимни от страх за сигурността си, това е и причината, поради която те най-вероятно няма да се оплачат в полицията за нападението над тях.

Цял Перник пропищя от прокурорски син! Бие и се снима ВИДЕО 18+

Ангелина Летникова, която е популярна ЛГБТ активистка и инфлуенсър, загатна за побоя в Пловдив и отправи призив в личния си Фейсбук профил.

"В момента в Пловдив се случва нещо зловещо. И нищо чудно да се стигне и до смъртен случай. Призивът е да внимавате - две момчета вече са пострадали. Извършителите искали да разчистят града.", написа Летникова.

Няколко часа по-късно Ангелина отприщи вълна от коментари с нова публикация. Вижте част от нея:

"Пука ми, че тези кикбоксьорски клубове са поредните гнезда на неонацизма, в които млади мозъци биват промивани. Пука ми, че тези 17 годишни господинчовци утре ще се новите Георгисемердижевци, които ще шофират в неадекватно състояние. И при следващ побой случаят може да е фатален. Пука ми, че това са новите дилъри, новите биячи по протести, новите мутри, които се отглеждат като прасета и се угояват с политически цели. Пука ми, че полицията работи с тях, а Прокуратурата им пази сянка.

Пука ми, че политическият елит в България продължава да е напълно сляп за проблема с насилието над хора от малцинствени групи. Пука ми, че независимо кое правителство е на власт, независимо коя партия, кой президент, ние, хората от малцинствата, години наред слушаме едни и същи жалки извинения. Едни и същи опорки. Едни и същи оправдания: ,,Не му е сега времето на вашите проблеми! Ще изгубим гласове, ако ви подкрепим публично!’’. Кажете го на счупените ребра на момчето. Кажете го на белите полета в паметта му вследствие на побоя. Кажете го на майка му и баща му в чакалнята на болницата."

Статистика от организация, която защитава правата на хората с различна сексуална ориентация, сочи, че нападенията с хомофобски или трансфобски мотиви се случват именно на обществени места, каквото е и Младежкият хълм в Пловдив. А проучване показва, че профилът на жертвата е хомосексуален мъж на възраст между 15 и 25 години.

Историята помни...

Преди около 14 години в Борисовата градина бе убит Михаил Стоянов, 25-годишен студент по медицина от София. Стоянов е пребит до смърт от две момчета на двайсетина години, защото им "заприличал" на гей. Деянието е извършено с изключителна жестокост.

През август 2018 20-годишен българин и приятелката му - хърватка, пребиха жестоко италианска гей двойка в Белгия. Причината била, че просто не харесват хомосексуалистите.

През 2019 хомосексуална жена беше пребита в центъра на София. Жената е ударена от непознат мъж, с когото се разминала минути по-рано - безмълвно от нейна страна, с подмятане - от негова. Обижда я, тя го подминава, но той я настига и я напада. Избива й два зъба.

През септември 2020 тълпа непълнолетни младежи от агитката на местен футболен клуб нападнаха в Пловдив момичета, замеряйки ги с яйца и отправяйки към тях хомофобски обиди. Групата се е организирала в социалната мрежа Instagram, за да "прочиства" парка от "гейове".

И това са само една малка част от престъпленията, извършени от омраза.

За финал - заключителни думи от последната публикация на Ангелина Летникова:

"Това е обществото ни.
Това са ни политиците.
Това са нашите деца на България, на по 17, тренирани за бъдещи убийци.
Това сме ние.
Това е България."

Продължаваме да следим темата. Очаквайте подробности!

Работодатели не наемат млада и образована жена. Защо?