Жители на Велико Търново изразиха възмущението си от строителните фирми. 

Проектът за смяната на основния водопровод и канализацията под булевард "България" във Велико Търново навлиза във финален етап. Това е страхотно, тъй като благодарение на въпросния ремонт жилищата и автомобилите на търновци изглеждат така, като че ли през булеварда е минала Аспаруховата конница - всичко е почерняло от прах.

Жител на Търново повдигна темата и провокира много от съгражданите си да изразят недоволство от случващото се. В социалната мрежа Фейсбук Момчил Кантарджиев написа, че по-голяма мизерия не може да бъде - ние бихме вметнали обаче, че може да бъде сътворена и по-голяма мизерия. 

"Какви са тези строителни фирми и толкова ли е трудно след засипване на тръбите да се асфалтира частично и да се измие улицата. Друго си е да дишаме “чист” въздух.", пише още Момчил, който споделя и снимки, на които виждаме как прахоляк се разнася навсякъде. Шеговите в коментарите под публикацията на Кантарджиев се включва Димитър Маринов, който пише следното: "Простирайте на воля белите чаршафи".

"В една скорошна публикация по въпроса с бул. България една госпожица беше написала , че много мрънкащи имало. Явно тя е свикнала да живее в мизерия. Ами ще мрънкаме, не знам кой нормален човек иска да живее в тази мръсотия.", коментира Русина Узунова.

Валерия Стоянова алармира, че и на друго място във Велико Търново има проблем с прахоляка. "И с новия строеж на поредния блок на ул. Димитър Буйнозов е същата мизерия, не се диша от прахоляк.", пише жената.

На младите не може да се угоди, смята Райничка Овчарова: "Ами Вие, ако сте изпълнител, какво бихте направили?!? Младите знаете само да негодувате, ами направете Вие нещо за тази държава, а не само да сте консуматори и недоволство от Вас! Видяхме Промяната!", този коментар провокира авторът на публикацията да отговори със следното: "Бих асфалтирал и измил ремонтирания участък и тогава ще го отворя за движение."

"И аз всеки ден минавам от там, и съм отвратен направо не е истина. По зле от Бейрут сме!", пише Пламен Бенев.

Снимки: Момчил Кантарджиев