Шофьор си запази място за паркиране с... колчета.

Ах, това паркиране в София - проблем, който ще е вечен. Непрекъснато се разширяват зоните за платено паркиране, но ефект няма. Някои дори са на мнение, че въпросните зони не решават проблема с паркирането, а напротив - задълбочават го. В софийските квартали пък е цяло чудо да попаднеш на място за паркиране, на което няма да бъдеш глобен. Самата кметица на София признава и открито говори за проблема с паркирането... от години говори за него, но развитие дали има? Сами можете да си отговорите на този въпрос.

И лутането в търсене на свободно място за паркиране понякога кара шофьорите, на които им е кипнало, да проявят майсторлък. Като този от квартал "Овча купел" - споделена в мрежата снимка показва как шофьор си е запазил паркомясто, като си е оградил автомобила с няколко жълти колчета.

"Бях свидетел, когато вчера след обяд поставяха колчетата около колата, тя си беше там паркирана", споделя Огнян Паров.

Отново! Антипаркинг туби пазят място в Пловдив СНИМКИ

Майсторлъкът на шофьора обаче е в нарушение на закона и той вероятно много скоро ще отнесе глоба. Ще се наложи да плати и втора глоба, тъй като е спрял возилото си в непосредствена близост до пешеходна пътека.

"Е, тва е да си ВИП", гласи коментар във Фейсбук.

"Модерните проблеми изискват модерни решения", пише Георги Йорданов.

"Наглец до небесата. После реве, че има дупки по пътищата", коментира Боян Ангелов.

Направи си сам инвалидно паркомясто

Снимка: Надежда Дойчева