В неприятна ситуация попаднаха Петя Младенова и синът й.

Миналата седмица синът на Петя Младенова е получил силна алергична реакция. Това се е случило около 17:30 ч. следобeд. Личната лекарка на момчето е била на работа, но до обед и не си е вдигнала телефона. Оказва се, че и заместващата я лекарка е със същото работно време. Дежурният лекар пък, с когото има договор, започва работа в 20:00 ч.

Налага се Петя и синът й да отидат в СБАЛ по Детски Болести "проф. Д-р Иван Митев" ЕАД - там пък нямало алерголог и ги насочили към Александровска болница при подходящ специалист. Чудесно, но и от Университетската болница "Александровска" им отказват преглед, там съобщили на майката, че не преглеждат деца без направление от лекар.

Специалистите от "Александровска" изпращат майката и сина й в клиника, която се намира до Майчин дом, за да им дадат направление. Там обаче лекарите вече са си били тръгнали. Посъветвали ги да отидят в Алергологията. И от там им отказват преглед, а причината е същата - защото не преглеждат деца и им трябва направление от лекар.

Майка заведе детето си в болница. Мед. сестрата: Сега ли се идва?

Младенова и синът й посещават УМБАЛСМ "Н.И.Пирогов" - там вече нещата се случват. "Там ни приеха, сложиха урбазон и назначиха допълнително лечение. Цялата обиколка по болници преди това отне час и половина.", разказа жената в социалната мрежа Фейсбук.

"След успокояване на емоциите, искам да попитам при друг не дай Боже подобен спешен случай, дори от друго естество, къде трябва да заведа дете? Или винаги Пирогов? Детето е добре вече.", завършва публикацията си майката.

Снимката е илюстративна.

Лекари отказаха да прегледат дете с болки в корема, майката е възмутена