Над 100 туристи се събраха на Централния плаж в Поморие, за да видят улов на морска котка. Опитен рибар успя за няколко минути да извади дънната риба на повърхността, видя GlasNews.bg.

Още при изваждането от водата, на рибата ѝ бе отрязана опашката, която има шип, причиняващ много болка и в редки случаи парализа.

Бай Вальо се справи без проблеми със задачата си, а туристите не спираха да снимат улова.

Репортер на GlasNews.bg научи, че рибата се е хванала на въдицата на друг рибар - Видин, който е бил за кафе. „Видях, че много хора се събраха на брега и си викам колегата пак е ударил нещо. А сега ще трябва да го питам какво ще пие?”, заяви шеговито той.

Рибарите посочиха, че морската котка не е рядък улов по Черноморието ни, но явно чуждестранните туристи много са искали да видял какво са хванали или са очаквали по-голяма риба и затова се е образувала тълпа.

Морската котка (Dasyatis pastinaca) е отровна. Пробождане от морска котка води до отравяне, което се класифицира като леко и незастрашаващо живота. Механичното нараняване от шипа е много по-опасно. Въпреки това, учените все пак смятат, че смъртността не е изключена и вследствие на отравянето, в зависимост от това в коя област на тялото е нараняването, както и от организма на наранения.