Деца са превърнали чешмичка в кошче за отпадъци във Враца. Това става ясно от снимка, споделена в социалната мрежа Facebook.

В поста е уточнено, че чешмата се намира в района на жилищен комплекс "Дъбника".

Николай Данаилов, който е заснел чешмата, е написал следното към публикацията си: "Тук е имало чешмичка на детската площадка!?".

На снимката, споделена в мрежата, се вижда, че в чешмата е изхвърлено кенче от енергийна напитка.

Оказва се, че въпросната чешма неведнъж е ставала обект на вандалски прояви.

"Ако знаете само колко пъти през годините е чупена нарочно. Сложат я и след час виждам 12-13 годишни п*кльовци как я ритат и чупят. А на "малката" площадка, така и казваме, играят малчовци. Иначе в парка отсреща има чешми. И там чупят всичко", написа Мария Ангелова в секцията за коментари.

Жители на Враца настояват да бъдат поставени камери, които да следят за вандалски прояви.

"Спасението е камери навсякъде! Така е в много държави и нарушителят се задържа много бързо! Само като видят камерите и не смеят да пипат!", коментира Георги Георгиев.

От Община Враца обещават да почистят и поправят чешмичката, и от нея отново да текне вода.

"И в парка също има, но няма кой да пази. Общината не е виновна, че е пълно с диваци, които чупят крановете, мият децата си от пясъка в чешмичките и ги затискат с кал. Само там колко пъти ги ремонтираха, но явно вече са се отказали, защото точно след 1 седмица и пак са затиснати и счупени", отбелязва друг жител на Враца.