Парите от пиротехническото шоу в Благоевград не могат да бъдат дарени на жителите от изгорелия блок, заради нормативни актове и правила, по които общината работи. Това заяви кметът на града Илко Стоянов.

Припомняме, че местните хора в Благоевград поискаха спестените средства от пиратки и заря в новогодишната нощ да отидат за възстановяване на щетите от пожара в жилищен блок в средата на декември, но кметът отказа да отмени новогодишното шоу и каза, че ще дари пари от собствения си джоб.

Даряват парите за фойерверки на Диди, пострадала в тежка катастрофа

Не трябва да се противопоставя едното на другото. Едното е планирано и не бива с лесна ръка да действаме“, заяви Стоянов пред БТВ.

Относно кампанията на „Четири лапи“, която цели да намали стреса на домашните любимци в новогодишната нощ, Стоянов каза, че уважава кампанията, но не се присъединява, защото трябва да се търси баланс между хората и животните.

„Когато се прави изведнъж, хората реагират по различен начин. Ние трябва да се грижим ежегодно за домашните любимци. Едно пиротехническо шоу е 2-3 минути, в което хората усещат някаква емоция“, каза още той.

Призив: Дано Пловдив вземе пример от Стара Загора

40-годишният Младен, загинал при пожара в Благоевград, искал да помогне

Пожар в блок в Благоевград! Блокирани са майка с едногодишните й близнаци ВИДЕО