В грижата си за цялостно подобряване на пътната безопасност и формиране на подходящо поведение у подрастващите като едни от най-уязвимите участници в движението, служители от сектор „Пътна полиция“ периодично изнасят беседи и открити уроци в детски градини и училища.

Поредна такава среща с малчугани от ДГ „Весела“ и петокласници от ОУ „Алеко Константинов“ в Пловдив имаше вчера представителят на сектора инспектор Стоян Войводов. По интересен и забавен начин той напомни на всички деца основните правила, които трябва да усвоят и най-вече да бъдат отговорни като пешеходци, водачи на велосипеди, тротинетки, ролери или пътници в автомобилите. От своя страна пък децата демонстрираха, че разпознават сигналите на светофара, знаят действието на част от пътните знаци и как да пресичат безопасно улицата.

В края на занятието инспектор Войводов показа отблизо на любознателните момченца и момиченца от детската градина служебния автомобил, с който той и колегите му работят на пътя. Към учениците пък отправи допълнителни съвети за най-подходящите цветове на облеклото, какви обезопасителни средства да използват и къде да се движат когато управляват велосипед или тротинетка. На всички участници в беседите раздаде осигурените от сектор „Пътна полиция“ светлоотразителни елементи, които могат да носят когато са на улицата, за да бъдат по-лесно забележими от водачите на автомобили.