Варненският квартал "Владиславово" впечатлява с многото поставени, абсурдно поставени, пътни знаци.

Само преди дни Ви показахме състоянието на пътните знаци в Хисарско - те са стари и ръждясали, а други са се превърнали в "произведение на изкуството". Очевидно е, че правилото за знаците на пътя да се премахват в момента, в който станат ненужни или когато са твърде стари, не се спазва, което дава предпоставки за нелепи инциденти или отнасяне на глоби. Припомнете си материала тук:

Пътните знаци в България - стари и ръждясали, отговарят ли на изискванията? СНИМКИ

Във Варна, квартал "Владиславово", не пестят от знаци - има много поставени един до друг. Куриозното е, че някои от тях са едни и същи, например пътният знак Б3 – Път с предимство. На снимка, споделена от Ани Янева, виждаме, че "Предимството" за шофьорите на кръстовище е x2. Забавляваме се, но има и такива камикадзета, на които и двадесет знака да им сложат пак няма да ги видят и ще сътворят инцидент.

В "Кайсиева градина", друг квартал на Варна, положението със знаците е подобно, пише в коментарите под поста Диян Пеев.

"Ходи снимай в Кайсиева еднопосочната улица (не че има смисъл), която излиза на Алати (не й знам името). Бяха ги набучили през 1 метър знаците. Може още там да седят. Тъй ще е то! Едни наши фирми получават обществените поръчки и усвояват парички, които изнасят зад граница. Тука в тая държава или си наш, или си тъп чифтокопитен рогат добитък. Те така им харесва на повечето държавата, даже като снимаш ти прави забележка що си изявявал недоволство".

Знаците са много и са абсурдно поставени

"Не само са много, ами и абсурдно поставени. В тази пресечка , както и в по-долната, има поставени вътре в тях знаци "път с предимство", което е абсурдно, защото излиза, че и те са път с предмство. Отдавна се каня да снимам и да покажа този абсурд.", коментира Мая Тонева.

Шегаджия пише, че именно знаците за предимство са различни - единият от тях е избелял, което е променило леко цвета му. "Два различни са, различен цвят са."

Пловдивчани надраскаха пътни знаци. Избягват глоби? СНИМКИ

Вижте и снимка от кръстовището с многото знаци.. и една прясно боядисана пешеходна пътека в квартал "Владиславово":