Глутници кучета тормозят жителите на Плевен.

Светла Гаврилова е заснела глутница кучета, които се разхождат по улиците из Плевен в 06:30 ч. сутринта. Поне дванадесет са кучетата на една от снимките, споделени в социалната мрежа Фейсбук.

"Кмете, как спокойно да изпращаме децата си на училище?", този въпрос Светла Гаврилова отправя към кмета на града Георг Спартански.

Снимките с уличните кучета са заснети на кръстовището на ул. "Стоян Михайловски" и ул. "Климент Охридски", а Илиан Симеонов, който живее в този район, споделя, че хората се страхуват от факта, че има реална възможност да бъдат нахапани.

"Живея в този квартал и е страшно. Страшно е за нас, за децата ни, за домашните ни любимци, когато ги разхождаме", пише Симеонов.

Мъжът отбелязва, че през последните години са се случвали редица инциденти.

"Най-опасно става, ако носиш или консумираш храна - ще те изядат жив", категоричен е той.

Според Илиан броят на уличните кучета в Плевен се увеличава, а местната власт не предприема действия, свързани с решението на този проблем. 

"Решение има, но със сигурност не и в Плевен, където от години управниците ни не си вдигат носа и г**а от плочките на центъра. Същите тези политици, които обещаваха какво ли не, когато идваха на власт. Г-н Спартански да попита своя заместник, чиято кауза при стъпването му в длъжност беше да реши проблемите с каруците и бездомните кучета, докъде стигна с решаването на проблема. Мен никой от тях не ме брои за жив, но мога да му кажа - каруци бол, а кучетата се увеличават сериозно", написа още Симеонов.

Друг жител на Плевен отбелязва, че голяма част уличните кучета в града са опасни и се спускат на хората.

"Всеки да си прибере по едно куче и няма да има бездомни", предложи плевенчанка.

Припомнете си, че през месец март ви съобщихме, че агресивно куче е захапало плевенчанин, а после се спуснало и на жена.

Пострадалият обясни, че кучето е бездомно. Било с бежав цвят, имало и ушна марка. Тогава мъжът призовава компетентните органи да се намесят, за да няма други потърпевши.

Прочетете още:

Агресивно куче хапе наред в Плевен СНИМКА