Неизвестен е сътворил голяма простотия в столицата.

Пейките около столична детска площадка, на която се събират родители, че дори и учители с малки деца, са били прилежно намазани не с какво да е, а с грес. За това алармира Михаела Димитрова в социалната мрежа Фейсбук.

Михаела Димитрова споделя, че шест от пейките са съсипани. Това са пейки, които родители на деца сковават с подръчни материали, когато биват чупени, тъй като от общината не обръщали внимание на този проблем.

"Но дори и от общината бяха в шок, като ги извиках днес и казаха, че само такава простотия не са виждали", написа Михаела.

Жената уточнява, че пейките се намират до детската площадка на ул. "Симеонов век" и ул. "Хемус". Тя споделя, че част от хората, които посещават площадката, се грижат тя да изглежда в прилично състояние.

"Общо взето се грижим ние, метем я, слагаме чували за боклук в кошчетата, но простите хора пак си хвърлят фасовете по земята, пускаме сигнали непрекъснато, че съоръженията имат нужда от смяна или ремонт (за сега само ги закърпват)", добавя тя.

Освен това на площадката биват оставяни и играчки за децата, но някои прилежно ги крадат и чупят.

"Сега явно на някой толкова много му пречи детската глъч, че е решил да омаже пейките, барем тия гадни родители, като няма къде да седнат, да спрат да си водят и децата там", жалва се Михаела в социалната мрежа.

Тя отбелязва още, че две от пейките вече са почистени, а съвсем скоро ще се опитат да се погрижат и за останалите.

"С две шишета обезмаслител успяхме да почистим две от пейките, ще опитаме и за другите да се погрижим, защото от общината ги оградиха с ленти само. Между другото едната пейка е любима на едни симпатични баби, които всеки ден сядаха там и си говореха сладко, сега това удоволствие им е отнето. Който го е направил, явно е изключително тъп, прост и с не повече от една мозъчна клетка, която му стига да ходи до тоалетна и да съсипва имущество, което не е съградил с ръцете си!", завършва публикацията си Михаела Димитрова.