До екипа на GlasNews.bg достигнаха подробности за странното място в морската столица, за което писахме в началото на месеца.

Помните ли мястото във Варна, за което писахме в началото на месец юли? Случаят е от най-старата част на съвременна Варна, а именно Гръцката махала. Турист попадна на имот, който е изключително занемарен, пълен с недобре изглеждащи котета, както и чайки - така Бетина Тихомирова описа в социалната мрежа Фейсбук гледката, на която попадна. По думите й се случва нещо нередно там - оказа се, че е абсолютно права. Мястото е обитавано от мъж, който има психични отклонения. Той живеел в барака и бил агресивен.

Още по темата четете тук:

Много странно място в морската столица! Мръсен двор, пълен със сакати чайки

Любопитни подробности за имота достигнаха до GlasNews.bg от достоверен източник, който пожела да запази анонимност. Както вече стана ясно, мъжът, който обитава жилището, е с психотично разстройство и по-точно - шизофрения, но не е освидетелстван за отклонението, което се отключило след като загубил родителите си. Негови близки са го водили в психиатрична клиника, но той е правил опити за бягство и то успешни. Той не взимал и лекарства.

Човекът си набавял храна, като обикалял по ресторантите. "От глад не е умрял - имаше период, в който беше доста слаб, но сега се е позахранил", споделя наш източник. Мъжът има брат и сестра, които му помагат с финансови средства, но той проявявал агресия към тях.

Съседи споделят, че мястото е много мръсно. Преди време човекът се къпал с вода от морската градина - ходил да си налива с бъчви, а сега вече и това не правил, занемарил е личната си хигиена. "Общината трябва да вземе мерки, тъй като миризмата, която се носи, е непоносима.", се посочва още в сигнала до нас.

За чайките и котките в двора

Научихме, че мъжът реже крилата на чайките, а причината - страхува се те да не избягат. Човекът спал с котки в оставения от баща му стар автомобил. Животнозащитници вече са посетили адреса и са се опитали да спасят бедстващите животни, за да ги излекуват, но без успех, тъй като човекът, който живее там, не позволил това да се случи.

Относно имота - навремето бил образцов дом

Имотът бил прехвърлен на най-близките в семейството с цел на мястото да се построи жилищен блок. "Изминаха повече от 20 години, но никоя строителна фирма не се захваща със строежа, именно заради психично болния човек. Имаше и опити да се продаде, но купувачите се отказват. За голямо съжаление мястото е непродаваемо. Това е мъка. Там е жив батак!", казва още източникът ни и споделя, че близките страдат за имота, както и за болния мъж, но институциите не обръщат внимание.

Както ние, така и близките на човека, се надяваме съответните институции да обърнат внимание на този проблем и да се намери решение възможно най-бързо.

Снимки: Бетина Тихомирова / Facebook