Служители на реда подкараха патрулка в Борисовата градина.

Столичанка остана неприятно изненадана, след като видя полицейски автомобил в Борисовата градина.

"В Борисовата градина! Родната полиция дава пример", това написа Веселина В. в социалната мрежа Фейсбук. Към публикацията си тя добави и гневна емотиконка.

Влизането с автомобили в Борисовата градина е забранено, освен за МПС със специални пропуски. Вероятно полицейският автомобил, заснет от Веселина, има специален пропуск.

Проблемът с движещите се в Борисовата градина автомобили е сериозен, въпреки че от Столична община твърдят, че са създали организация за допускането само на оторизирани превозни средства. В социалните мрежи често се появяват снимки и видеа с шофьори, които навлизат с автомобилите си в най-големия парк в София.

Лют спор в Борисовата градина! Мъж тръгна срещу велосипедист ВИДЕО

Ето какво написа Ники Стоянов под поста на Веселина:

"Движат се бавно. Не виждам да застрашават някого. Според мен правилно наблюдават района, защото мисля, че в парка са станали най-много убийства през последните години отколкото където и да е другаде в София".

Авторката на публикацията не остана равнодушна и отговори:

"Вие сериозно ли? В този парк никога не е имало полицаи, които да обикалят с кола! Откъде сте вие? И какво знаете за Борисовата градина? Аз ще ви кажа: или пеша, или на коне. Но не и с кола в парка".

Андрей Славов пък написа, че гледката не е изненадваща, тъй като и преди са се движели патрулки в парка.

"Вие вместо да се радвате, че има полиция - хленчите, нямате угодия! В парка и преди са минавали патрулки! Аз предпочитам да има полиция. Постоянно се навъртат някви странни индивиди и е по-добре за майките и децата в близост да има към кой да се обърнат", пише още Славов.