Колчета стесняват улица в софийски квартал. Защо са поставени на пътното платно?

Улица "Бойна слава" в софийския квартал "Бояна" се стеснява, а причината за това е, че са поставни колчета на пътното платно. Но защо са поставени въпросните колчета там? Отговорът на този въпрос вероятно се крие в предположенията на софиянци, които в мрежата изразиха възмущението си от създалата се ситуация.

Вероятно колчетата са поставени там, за да се ограничи паркирането на автомобили на тротоара. Това е едно от предположенията.

"Превод: Сакам да си паркирам каруцата на тротоаро, а они ми наредили колчета и сега, че требе да обикалям", написа шеговито в коментарите Илия Иванов. А Николай Спиров му отговори, че колчетата следва да бъдат поставени на тротоара, а не на пътното платно, защото по този начин се стеснява улицата. Илия обаче е на мнение, че колчетата не стесняват улицата, колкото една кола би я стеснила. "А на тротоара щяха да пречат на пешеходците, на които напоследък се дава приоритет", добави още той.

Поредната арт инсталация! Вижте как наредиха плочки в столичен квартал

Радослав Козаров определи колчетата като "препятствия за предотвратяване на паркиране". Той смята, че улица "Бойна слава" доста ще се разшири, защото ще изчезнат паркиращите.

"Препятствията се слагат в края на тротоара или плътно до тротоара. А тези са на пътното платно и стесняват значителна част от платното. Това е абсурдно, тъпо и създава неблагоприятни рискове за шофьорите. Кой неграмотен чиновник го измисли?", написа Елза Петрунова в отговор на Радослав.

Мила Георгива добавя, че в "Манастирски ливади - запад" около всеки завой има поставени подобни колчета. "Защото селяците спират където им падне. И понякога дори пожарна или линейка не може да завие или мине", коментира тя.

"Направо по средата да ги беше наредил, на шахмат...", написа Константин Костов.

Снимки: Милан Миланов

Инженерна мисъл: Електрически стълб в средата на къща, а стая върху пътното платно