Комбинирано детско съоръжение във Велико Търново предизвика бурна дискусия в мрежата.

Детско комбинирано съоръжение с пързалка във Велико Търново е компрометирано, това става ясно от публикация на Биляна Генева- Филипова. Жената е споделила снимки на счупеното съоръжение, които не оставиха търновчани равнодушни.

От снимките става ясно, че съоръжение, което вероятно играе ролята на мостче, е повалено на земята, а част от дъските са изкъртени.

Но и още нещо прави впечатление - високото стъпало на детското игрално съоръжение. То не е повредено - просто така е изградено. Интересно ни е обаче как по-малките деца ще ползват съоръжението...

"Не мога да разбера тази вандалщина! И това е на всякъде... Защо трябва да се руши всичко красиво? Да се надраска? Да се изцапа?", гневи се Лена Лазарова.

"Пак ли кметът си е играл и ги е счупил?!", написа Цвети Стоянова.

М. Маринов пък попита: "Няма ли камери и да ги намерят тези вандали?". А Милен Минчев написа, че в Бургас на почти всички новоизградени детски съоръжения има видеонаблюдение и при случай на вандализъм се налагат глоби на родителите.

Милен Минчев посъветва Биляна Филипова да подаде сигнал в Общината.

"Оня ден щях да опукам едно магаре на поне 12-13 г., върти се на бебешка люлка със синджир?! Че и ми отговаря! Малко са го били, даже хич... само мога да си представя майката и бащата как говорят и как се държат", коментира Диана Данева.

Според Красимир Цанков причината да бъде повредено детското съоръжение е калпавата изработка и използването на некачествени материали.

"Не е само от вандали, а и от мошенгии", допълни Цанков.

"Кадърен народ сме, но много, ама много липсва на определена група от хора възпитание! Особено на така наречените тийнейджъри! Била съм в Чехия, във Флорида /САЩ/. Такова чудо никъде не видях! Присъствах на пикник във Флорида, на който след като хората си тръгваха почистваха мястото, на което са били, събираха отпадъците си и тогава се качваха на колите и си тръгваха. Децата се къпеха в реката, а водата беше чиста и не миришеше на канализация! Още много време трябва да мине, за да стане целия народ цивилизован", написа Иванка Гюрнева.